På plass igjen

Det har vært litt stille her i det siste, men nå er jeg på plass igjen. Det har vært noen begivenhetsrike uker med masse familiebesøk av både små og store. Vi har kost oss uendelig mye, feiret bursdag og hatt en liten ferie i Buzios hvor vi leide et digert hus med svømmebasseng og fantastisk utsikt.

Det er så gøy å vise fram hva Rio er og har å tilby utenom bad og strandliv. Markeder, mat, spesielle butikker, musikk og kunst. Og ikke minst flott natur.

Nå er det litt hverdag igjen her med vanlige dagligdagse ting og gjøremål. For min del så er det fortsatt å lære portugisisk som er hovedprioritet. Har blitt mye norsk de siste ukene så på tide med litt oppstramming av språket.

Jeg vurderer å ta et skikkelig intensivkurs på vårparten for å nå det nivået jeg ønsker å være på.  Kun online-undervisning noen ganger i uka har en begrensing selv om jeg snakker mye portugisisk også med maiden og ute i butikker etc. Det er fort gjort språket stopper opp litt og ikke utvikler seg hvis ikke man gjør en ekstra innsats for å komme videre. Når man finner ut at nivået er sånn at man gjør seg forstått er det fort gjort å droppe og komme videre i progresjonen. Jeg merker at jeg må gjøre denne lille innsatsen for å komme videre nå. Jeg har forholdsvis godt vokabular mens de grammatiske strukturene nok ikke er helt på plass, men alle skjønner jo hva jeg sier så da er det lett for å bli lat.  Så dette må jeg ta tak i nå!

Det har blitt mye restaurantmat i det siste så idag blir det middag hjemme. Du verden så matlei en kan bli noen ganger. Det blir en enkel pastarett idag med noe grønt til. Men jeg gruer meg litt for å gå i butikken siden det er mandag. Da er det så det koker i matbutikkene, virker som absolutt ALLE skal gjøre sine innkjøp på ukas første dag. Det er uendelig lange køer så utfordringen idag er å finne tidspunktet med minst kø.

Ellers så nærmer karnevalet seg nå. Det er forholdsvis tidlig iår og starter allerede 10.februar. Vi får familiebesøk og har fått oss billetter til den siste paraden på lørdagen. Karnevalstiden  er det totale kaos. Vi fikk en liten forsmak på det i helgen da det var en slags karnevalsoppvarming i parken rett ved der vi bor. Jeg er litt spent på hvordan støynivået blir her når braker løs på alvor. Når det er karneval så får folk fri fra jobb og skole og det er jo ferietid her nå også så egentlig så begynner ikke hverdagslivet her for alvor før etter påske …   litt overdrevet da 🙂

Legger ved litt bilder fra de siste ukene !

 

 

 

Stor dag idag!

Idag er det virkelig en stor dag! Når jeg skriver dette så sitter jeg på flyplassen i Rio og venter på min sønn, svigerdatter og mitt søte gull av et barnebarn ❤️ Tenk at de kommer denne lange veien til oss. Jeg gleder meg sååå til å se dem. Og ikke nok at de kommer idag, på fredag kommer datteren min med sin mann og barn. Helt utrolig at jeg skal få ha alle mine her i 2 uker fremover. Vi skal storkose oss, bade, reise og spise god mat. Og en ting til forrresten, vi skal shoppe 😂

Noen av dem har vært i Rio før men for andre er det første gang. Håpet de takler kultursjokket 😂 Det er jo ganske så annerledes her og mange ting er veldig rare.

Jeg har laget program til dem og greier, men vi trenger ikke følge det så slavisk. Tror det er lurt å ha litt fleksibilitet med små barn. De første dagene er vi her i Rio før vi i midten av neste uke drar til Buzios hvor vi har leid et feriehus. Tror det blir bra for alle.
Imorgen blir det stranda og blikjent-runde på Ipanema. Middag skal vi spise hjemme hvor maiden lager brasiliansk middag til oss. Hun er superflink til å lage mat så det er noe å se fram til.
Det blir varme dager mens de er her da og en stor overgang fra kulda i Norge. Tenker det er bedre å komme denne veien enn når man reiser fra varme og til kulde.

Men nå må jeg gå og finne dem. Jeg skal først kjøpe et par flasker med brasiliansk Farris, det tror jeg de trenger etter passkontroll og bagasjehenting. Så er det hjem til Ipanema, litt tapas og litt Chandon!

 

Godt nytt år!

Da var vi tilbake i Rio igjen. Vi dro fra Norge lille nyttårsaften slik at vi fikk med oss feiringen på Copacabana.
Det var veldig koselig og fint å være hjemme i Norge og vi har virkelig kost oss max de to ukene jeg var hjemme. Men du verden så deilig det var å komme «hjem» til Rio også😍 Vi kom hjem til en strøken leilighet  takket være hushjelpen vår, føler meg skikkelig privilegert som kan ha dette livet her❤️

Jeg tror vi fikk det beste ut av norsk jul, det var bare sååå godt å kunne knusekose barnebarna igjen  og det begynte ikke å snø før et par dager før vi skulle dra. Og det virkelige snøværet satte ikke inn før den morgenen vi dro fra Gardermoen.  Det er helt surrealistisk å se hvor mye snø det kommer på sør-og Østlandet nå😲.
Men tilbake til nyttårsfeiringen vår; det aller første vi måtte gjøre nyttårsaften var å få tak i hvite kjoler og hvit skjorte for kjæresten. Heldigvis var hippiemarkedet hjertelig tilstede på General Osorioplassen så vi gikk dit og vi fant skikkelige fine og hvite festkjoler. Det er kjempegøy å kunne kle seg i lekre kjoler og pynte seg til fest. Når man skal feire nyttår i Rio eller Reveillon som det heter her, så bør du kle deg i hvitt og gå ned til stranden og hoppe over 7 bølger, det skal gi deg lykke i det nye året.

Vi skulle starte festen kl fem, egentlig litt tidlig syntes jeg men det var ikke noe problem. Festen var først på en grillrestaurant med nydelig mat før vi dro videre til en privat fest og når klokken nærmet seg 23 gikk vi til Copacabana sammen med et par millioner andre. Det er helt utrolig hvor flinke brasilianere er til digre arrangementer altså, for å komme ned til Copacabana-stranden måtte vi sjekkes med metalldetektor og selv det foregikk uten at det ble lange køer. Imponerende rett og slett. Det er så god stemning og folk oppfører seg så bra så man føler seg veldig trygg til tross for alle folka som du står tett i tett med. Vi hadde med oss en flaske Chandon( en type brasiliansk «champagne») som vi sprettet da klokka bikket midnatt og himmelen eksploderte i fyrverkeri og jubel.  Veldig gøy!
Vi har begynt å få familiebesøk også nå, datter til kjæresten er på plass, hun reiste sammen med oss fra Oslo og neste uke kommer mine med stort og smått😍

Idag tilbrakte vi dagen på stranden etter at vi hadde spist en liten lunsj på Talho, som egentlig er en liten delikatessebutikk som har noen  små bord i front. De har kjempegodt bakverk og gode lunsjer.
Sommeren har kommet for alvor nå, det merker vi godt ikveld. Før jul var ikke sola så sterk men idag tok sola ordentlig godt så nå gjelder det å smøre seg med høy faktor.
Vi gikk til en av våre favorittrestauranter for middag ikveld, Via Sete, der spiste vi ofte for 10 år siden og den er like bra nå. De har supergode burgere men også mye annet godt og variert som passer både for vegetarianere, kjøttspisere og fiskespisere😂

Imorgen melder de regn så da blir det en tur til Barra shopping, en gedigen shoppingmall, det blir gøy!