30 dager igjen

Om 30 dager setter vi oss på flyet for å starte vårt nye liv i Rio de Janeiro i Brasil. Det er med  både sommerfugler og litt skrekkblandet fryd at jeg skriver dette nå, men jeg har opprette denne bloggen for å dokumenterer prosessen med flytting, integrering, ny livsstil og alt det andre som kan komme til å oppstå når man flytter til et nytt land.

Akkurat nå er jeg så vidt ferdig med ferien og på jobb igjen. Jobben ja … den har jeg sagt opp og jeg har min siste arbeidsdag 31. august. Mulig det er galskap å si opp en fast jobb som tilfeldigvis også er verdens beste jobb i min alder, men det har jeg altså gjort. Jeg får håpe at det fremdeles er behov for lærere når vi vender snuta hjemover igjen om et par års tid.

Det er mye logistikk som skal på plass før man kan flytte til utlandet. Visum, oppholdstillatelse, medlemskap i folketrygden, skaffe et ok sted å bo, fordøye all informasjon som blir kommer på mail angående integrering som de kaller  “Cultural training”, språkkurs og integreringscoach.

Jeg har nevnt at jeg er lærer men jeg har de siste 20 åra jobbet som lærer og rådgiver for voksne innvandrere og jobbet med introduksjonsprogrammet for flyktninger . Jeg mener selv at jeg har bittelitt kompetanse på fagfeltet som omhandler integrering, kulturell kompetanse og språklæring. Det at jeg nå plutselig befinner meg på “den andre siden av bordet” er en interessant opplevelse og en litt rar følelse. Dette kommer jeg nok til å skrive mye mer om fremover.

Det å finne et sted å bo i Rio er ingen enkel affære. Som expat har man et boligbudsjett å forholde seg til og slik situasjonen er nå så er det budsjettet en liten utfordring. Det er veldig lite å velge i. De leilighetene vi har funnet til nå som i utgangspunktet har hatt en pris tilsvarende budsjettet, har satt opp leia så fort de hører at det er et norsk firma som står bak. Så foreløpig har vi altså ikke noe sted å bo når vi kommer dit.

I går hadde jeg møte med flyttebyrået som hjelper til med flytteprosessen. Det meste settes på lager, men noe vil jeg også få sendt over som flyfrakt. Det er jo litt begrenset hva man får med seg i to kofferter.

Det å pakke ned et hus er en omfattende affære. Jeg har begynt å kaste og sortere klær. Det er jo veldig deilig med en skikkelig opprydning men det tar litt tid å komme skikkelig i gang.

Det blir mye tøy og ting  til Fretex og Kirkens bymisjon og til salgs på Finn.