Snart jul og hjemreise og litt til

­Noen ganger så taes frustrasjonen seg til nye høyder! I dag er en sånn dag; toalettet på det ene badet vårt gikk i stykker i forrige uke pluss at kaldt vannet plutselig sluttet å fungere. Jeg meldte det inn for en uke siden og da kom det en fyr og kikket på det, fikk igang kaldtvannet igjen, sa at toalettet var for gammelt til å repareres og vi måtte bestille et nytt og så dro han sin vei. Ny mail til det firmaet som har ansvar for utleien av leiligheten og de måtte sjekke litt og så skulle det komme en idag og se på det, en uke senere…. Han kom han og sa han skulle reparerer kaldtvann-tilgangen… ikke toalettet! Ny mail til firmaet og da svarte de at han skulle fikse en lekkasje på badet… men vi har ikke hatt noen lekkasje på badet, kun et toalett som ikke virker lenger… jeg ikke så god på rørlegger-portugisisk altså men klarte å forklare han og vise han at det er toalettet som er i stykker og ikke noen lekkasje på badet som er problemet. Så han begynte å skru på det da og sa at han trengte noen nye deler til det, de delene som forrige rørlegger sa at ikke fantes 😂 han forsvant ut og kom tilbake litt senere med noe greier så nå ligger han på badegulvet og skrur. Så får vi se da om toalettet blir reparert 😂 men sånne ting er litt utmattende både pga språket og litt kulturforskjeller.

Nå var visst rørleggeren ferdig og toalettet fungerer igjen 😂

Det nærmer seg juleferie og hjemreise nå, det ble litt dramatikk her før helgen da vi fikk beskjed om at flyavgangen min fra Rio var innstilt. Bittelitt panikk siden forrige hjemreise fra Rio i juni også ble kansellert og jeg ikke kom hjem før to dager senere enn planlagt. Men heldigvis klarte kjæresten min å booke om billetten min til en dag tidligere så det var jo bare fint å få en ekstra dag hjemme. Dvs jeg får en ekstra dag i Oslo med lille barnebarnet❤️

Nå kan jeg også si at vi er ferdig installerte her, vi har fått alt av møbler og ting og tang på plass og bortsett fra et toalett som ikke virker så fungerer resten veldig bra og vi storkoser oss❤️

Idag fikk jeg også et snev av julestemning, det er skikkelig gråvær her, har regnet masse og tåka henger lavt så man ikke ser hverken Kristus-statuen eller Dois Irmaos.  Det er heller ikke spesielt varmt, såvidt over 20 grader og når det i perioder har vært 40 her og mere så blir 20 ganske kaldt. Men da er jeg kanskje litt bedre rustet til hjemreisen. Jeg gruer litt for å lande på Gardermoen på fredag, har bare en sånn tynn sommerdunjakke men får løpe rett til toget og så eventuelt få tak i noe varmere på lørdag.  Vintersko fikk jeg bestilt på nettet og sendt til sønn og svigerdatter i forkant så det har jeg heldigvis.
Det har vært lite strandvær og bading i det siste og jeg tror ikke jeg får til noe før jeg drar heller men det får jeg ta igjen når vi kommer tilbake til nyttår. Da er det høysommer her og fellesferie !

 

 

Barnebursdag

Vi var i barnebursdag på lørdag… det var ikke sånne barnebursdager mine barn fikk… Det var 1-årsdag og det er visstnok veldig stort her, nærmere barnedåp egentlig i omfang.

Det er flere aspekter her som bør skrives om i fbm denne barnedåpen tenker jeg.

De sosial forskjellene i Brasil er veldig store og klasseskillene markante. De fleste brasilianere i den øvre middelklassen tilhører en sosietetsklubb… og jo høyere den middelklassen er jo heftigere er klubben. Disse klubbene er en slags park med mange ulike treningstilbud, tennisbaner og svømmebassenger. De har lekeområder for barna, en restaurant eller flere og barer. Utgangspunktet for klubbene er at de har vært idrettsklubber som så har utviklet seg videre ala britiske sosietetsklubber. Et medlemskap i en sånn klubb koster tusenvis av kroner men du kjøper deg en tilhørighet og en slags omgangskrets. I enkelte klubber er det heller ikke nok å kjøpe seg inn for penger,  det er nesten frimureri for å få innpass.

Og barnebursdagen vi var i på lørdag var på en slik klubb, kanskje den heftigste av de alle i Rio. Det var jo en opplevelse og så veldig fjernt for oss nordmenn.
Først måtte vi henvende oss i en slags billettluke og der fant billettmannen navnene våre og vi fikk slippe inn. Vi gikk ned til en liten brygge og der kom det en liten kabelferje som skulle ta oss over til øya som klubben ligger på. På båten stod det en matroskledd fyr og tok oss imot.
Det var ikke lange biten over og da vi gikk av båten og kunne gå opp de store steintrappene kunne jeg like gjerne vært med i en film. Det var så uvirkelig vakkert.
Vi kikket rundt oss med store øyne og vi fant selskapet vi skulle delta i også. Brasilianere og tid er jo noe for seg selv. Vi var invitert til kl 10 men kloke av skade fra tidligere anledninger så var vi der litt før elleve… vi var ikke de første som kom, men nesten 😂

Omgivelsene var utrolig vakre og etterhvert kom det sigende inn masse folk og stemningen var upåklagelig. Barn og voksne om hverandre.
Fingermat med servitører som gikk rundt og serverte. Man dekker ikke bord, folk står og mingler. Støynivået var nesten så høyt at det kunne vært skadelig. Skjønner ikke hvorfor de skal snakke sååå høyt!!!
Jeg legger ved noen bilder fra lørdagen så får dere et lite glimt av alt det vakre.

PS; Juletreet er forresten ferdig pyntet 😍